Ik wil mijn eigen ideale omgeving creëren om ouder in te worden. En niet ergens eenzaam en alleen wegkwijnen in een appartementje. De samenleving gaat niet voor ons zorgen. En al zou de samenleving voor ons wíllen zorgen, dan is er geen geld voor. Je kunt dus het best je eigen ideale omgeving creëren en niet lijdzaam afwachten. Ik wil plezierig oud worden, en daarom nu het heft alvast in eigen hand nemen.

Zo’n 6 jaar heb ik mezelf de tijd gegeven om het voor te bereiden. Zo lang werk ik immers nog. De contouren heb ik al behoorlijk op papier, en dat werk ik geleidelijk verder uit. Op dit moment laat ik me inspireren door de voorbeelden die ik voorbij zie komen. En ben ik op zoek naar gelijkgestemden om samen verder te sparren en voor te bereiden. Spreekt jou dit ook aan? Neem dan contact op!

Hieronder staan wat pijlers die mijn ideale omgeving vormen. In de artikelen die volgen, ga ik daar dieper op in. Ook zal ik de dilemma’s waar ik tegenaan loop op tafel leggen. En dan hoop ik dat mensen langzaam maar zeker dit blog gaan vinden en zullen reageren.

  • Samenleven met gelijkgestemden
  • Meergeneratiewonen, verbinding tussen jong en oud
  • Zelfstandige appartementen voor 1 en 2 personen
  • Wonen met verpleegmogelijkheden
  • Samen met de buurt, sociale coherentie
  • Geen managers. Zelfvoorzienend waar mogelijk
  • Delen en gezamenlijke inkoop
  • Energieneutraal, circulair
  • Eetbare tuin op permacultuur basis
  • Gezond, vitaal en betekenisvol leven

Wil jij ook plezierig ouder worden? Ik ben op zoek naar enthousiastelingen om samen onze toekomst te realiseren. Als je meer wilt weten of volledig vrijblijvend wilt sparren, stuur dan een mail naar rjpotgiesser@outlook.com Ik hoor graag wat je ideeën zijn.