Protesteren door middel van liefde en geduld. Mij spreekt dat aan, en wie kan daar tegen zijn? Het team van Viruswaanzin maakt zich druk, en zet zich in om te zorgen dat de burgers juist geïnformeerd zijn, dat de regering open kaart speelt en dat we samen met andere wetenschappers een goed en effectief model ontwikkelen om deze waanzin in de toekomst te voorkomen.

Ik ben van de school van Maurice de Hond, de data-analist die stelselmatig genegeerd wordt door overheid en OMT. Mogelijk omdat zijn bevindingen tamelijk haaks staan op wat het RIVM ons voorschotelt. De tijd zal het ons leren… Willem Engel en Jeroen Pols hebben de handschoen opgepakt en het initiatief genomen om www.viruswaanzin.nl te starten. Willem Engel heeft als bio-medicus de wetenschappelijke onderbouwing toegevoegd aan de bevindingen van Maurice de Hond. Jeroen Pols is de jurist die met die onderbouwing probeert de noodwet van tafel te krijgen, maar ook de noodverordeningen die een desastreuze uitwerking hebben op onze economie.

Bananenrepubliek?

Omdat voor het 2e achtereenvolgende weekend een demonstratie vóór de vrijheid verboden is op het Malieveld, ontstond het ludieke plan om bananen te leggen bij de rechtsgebouwen in Nederland. de media schrijft: “Actievoerders hebben het gebouw van de rechtbanken in Den Haag en Rotterdam beplakt met bananen. Ook zijn er trossen neergelegd voor de ingang. Dat is een reactie op een oproep van actiegroep Viruswaanzin.”

“Nederland is verworden tot een bananenrepubliek. Er is geen rechtsgang meer waarbij waarheidsvinding en rechtvaardigheid centraal staat. In plaats daarvan worden er politieke belangen behartigd door de rechtsprekende macht”, luidde de oproep van Viruswaanzin. “Vandaag gaan we de wetsdienaren een spiegel voorhouden. Breng daarom een banaan of een trosje bij de dichtstbijzijnde rechtbank. Maak er foto’s en video’s van en deel deze via de sociale media.”

Ik ben (nog) niet zo’n protester, maar een ludieke actie, liefde en geduld, spreken me erg aan. Dus ook mijn Chiquita’s liggen nu voor het Paleis van Justitie.