Inmiddels zijn we bijna een (corona)jaar verder en ik moet bekennen, het initiatief van ‘Plezierig ouder worden’ (lees het hier) stond op een laag pitje. Maar recent zit de vaart er weer in. Het onderwerp duikt steeds vaker op in de media en de tijd lijkt rijp om er nu echt werk van te maken.

De Wereld

Inmiddels doe ik het niet meer alleen, een padel-vriend is eveneens gegrepen door het concept. We hebben een naam bedacht: Woongemeenschap De Wereld. Onder het motto, “je hoeft niet op reis, om de wereld te ontdekken” 😉 We zijn recent ook lid geworden van kennisnetwerk www.cooplink.nl; eens kijken wat dat ons brengt. En we hebben een pitch ontwikkeld in Powerpoint met daarin de essentie van wát De Wereld is, waaróm we het willen, en hóe we het willen. Daar ga ik zo meer over vertellen.
Omdat we zelf in Den Haag wonen, inventariseren we momenteel welke woongroepen er in Den Haag allemaal zijn. Want dat zijn er nogal veel. Ca. 60 las ik onlangs in dit AD-artikel. Dat verdiepen doen we vooral om te leren, om de do’s en don’ts in kaart te brengen. Overigens is het geen uitgemaakte zaak dat De Wereld in Den Haag wordt gerealiseerd. Heel Nederland ligt open. Nou ja, Brabant uitgezonderd wat mij betreft. Die provincie past het minst in mijn ecologische ambities. Maar dat is een keuze voor later. Op dit moment is de bedoeling om kennis op te doen enerzijds, en zichtbaarheid te creëren voor Woongemeenschap De Wereld anderzijds. Want we zijn natuurlijk op zoek naar gelijkgestemden.

Onze visie

We willen onze eigen ideale omgeving creëren om zo lang mogelijk, betekenisvol te leven en te wonen. Oftewel, op een prettige manier ouder worden,. En dat dan samen, maar tegelijk zelfstandig. Maar vooral ook in harmonie met de natuur, ecologisch en duurzaam. Gezond leven en vitaliteit staan hoog in het vaandel. We willen graag zelfvoorzienend zijn en zoveel mogelijk zelf doen. Zelf verantwoordelijkheid nemen, dat is de uitdaging. Een combinatie van idealisme en pragmatisme zou je kunnen zeggen.

Meer weten? Stuur even een bericht naar rjpotgiesser@outlook.com en ik neem contact met je op.